Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Summer Dying Loud XVII 03-05 września 2026 Aleksandrów Łódzki

Nathas

Obrazek
Siedemnasta edycja Summer Dying Loud została oficjalnie zapowiedziana i ogłoszone są pierwsze typy:

Obrazek
Wersja tekstowa dla przeglądających internet na kalkulatorze i niewidomych:

- Misþyrming z Nergalem odegrają Sventevith
- AHAB
- Massacre
- Jesu
- Blaze Bayley
- BAEST
- Of Feather and Bone
- Civerous
- Imha Tarikat
- Hexer
- EYES

Z kim się widzę????? Wpisujcie miasta!!!!!!!!!11
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nathas pisze: 7 mies. temu Siedemnasta edycja Summer Dying Loud została oficjalnie zapowiedziana i ogłoszone są pierwsze typy:
No to zaginam kiecę i przygotować browary lecę!!! :D
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tradycyjnie bilet z polem namiotowym zakupiony.
Zatem do zobaczenia. ;-)
Oby aura dopisała. Nie ukrywam, że Behemoth, Ahab i Massacre to mocne punkty. Ale i Blaze czy Jesu na pewno obejrzę.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
IrasArgor

IrasArgor

Dochodzą:

Satyricon
Destruction
SIGH
Cult of Fire!
Blindead 23
DOOL!
Thy Worshiper!
Cryptic Shift
Black Magnet
Drowned In Silver
Königreichssaal!
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Pięknie, ale tak jest co roku. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Rzut trzeci:
Obrazek - Triptykon !!!
- Misþyrming
- Frontside
- Hekla
- King Parrot
- Stellar Blight
- Wolfpack Heading Nowhere
- Putridarium
- Neolith
- Sněť
- Vanishing Kids
- Rope Sect
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ładnie dojechali. Zgodnie z oczekiwaniami, będzie jeden band z północy Europy. ;-) I na to cholernie czekam. Ale cieszy Frontside :-P, no i Neolith, który tylko raz dawno temu widziałem.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Co tu się rozpisywać: SDL jak zwykle dowozi pięknie. Niezmiernie cieszy Triptykon, którego nie miałem okazji słyszeć na scenie plenerowej a podobno miażdży. AHAB, Satyricon, Misþyrming to również moje topki. I Frontside bardzo chętnie zobaczę z sentymentu, jak tam nowy wokalista się sprawuje na żywo.
Nie lubię rozsiewać plotek (ale poniekąd ta jest z całkiem pewnego źródła) jednak doszły mnie słuchy, że krypta ma być w tym roku zamknięta a na jej miejsce będzie postawiona druga scena plenerowa.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

mork pisze: 4 mies. temu Nie lubię rozsiewać plotek (ale poniekąd ta jest z całkiem pewnego źródła) jednak doszły mnie słuchy, że krypta ma być w tym roku zamknięta a na jej miejsce będzie postawiona druga scena plenerowa.
No jeżeli to się potwierdzi, to powiem tylko jedno słowo: NARESZCIE!!! Bo ile lat można narzekać, żeby wreszcie posłuchali co mówi głos ludu.
Niezmiernie cieszy Triptykon, którego nie miałem okazji słyszeć na scenie plenerowej
Ja miałem tę przyjemność na moim pierwszym SDL w 2019 i tak -
miażdży
Może się spotkamy i trykniemy szkłem Panie @mork !!!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Druga scena? Byłoby bosko. Tam, do krypty wrzuciłbym wystawców artystycznych.
Tryptikon już grał i to było naprawdę coś.
Skład, klimat - ja na SDL nie dam złego słowa powiedzieć. Mój ukochany fest.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Nathas pisze: 4 mies. temu Może się spotkamy i trykniemy szkłem Panie @mork !!!
Koniecznie! Jak co roku trzeba będzie ożywić na czas festu nasz forumowy chat na WhatsApp. Zresztą, fest nie jest tak duży i zawsze udaje mi się z kilkoma osobami z forum zbić piątkę i wypić piwo :D
and I am its prophet
I have not come to cure
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

mork pisze: 4 mies. temu WhatsApp.
No i ch.. no i cześć, nie mam takich wynalazków :> Ale jak będziesz się trzymał nogawki Zsamota, to prędzej jego wypatrzę.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Za pewne będę w bluzie My Dying Bride bo w tym roku dostałem na urodziny i chodzę dumnie jak paw. No i 2 metrowy chłop to ciężko nie wypatrzeć w tłumie. Damy radę i bez wynalazków :)
and I am its prophet
I have not come to cure
edi_gein
Master Of Reality

edi_gein

Ja w tym roku mogę mieć problem z obecnością. Niestety. A przybic piątkę i zamienić parę zdań @mork polecam każdemu. Przyjemności życzę.
Ostatnio edytowany przez edi_gein 4 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pewnie wpadnę tylko na jeden dzień, żeby zobaczyć występ JESU i kochane brutalne mordeczki. :D
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

edi_gein pisze: 4 mies. temu Ja w tym roku mogę mieć problem z obecnością. Niestety. A przybic piątkę i zamienić parę zdań @mork polecam każdemu. Przyjemności życzę.
Smutne wieści przynosisz. Trzymam kciuki i mam jednak nadzieję, że i w tym roku się zobaczymy.
and I am its prophet
I have not come to cure
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Będziemy się koordynować, do zobaczenia. Oby aura była łaskawa. Co prawda stary namiot poszedł w pizdu, bo przegrał rok temu z naporem. Ale jest godny następca. ;-)
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Triptykon był już tak dawno temu, mam wrażenie jakby ze 3 lata minęły.....
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Czy my wtedy nie jechaliśmy razem białym busem?
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Tak to było właśnie wtedy....
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Wykrzaczył mi się wyjazd urlopowy, więc całkiem prawdopodobne, że zajrzę.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Czwarty rzut:
Obrazek
- Nevermore
- Krypts
- Årabrot
- Devil Master
- Azarath
- Ciśnienie
- Czernina
- Grief Circle
- Atavia
- Hydra
- Species
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Ostatnie sześć ogłoszeń na tę edycję:
Obrazek
I rozpiska dniowa:

Czwartek, 03.09.2026:

Triptykon
Massacre
Lucifer
Cult of Fire
Baest
Sigh
Putridarium
Snet
Devil Master
Species
Helga
Czernina
Hydra
Ciśnienie
Stellar Blight
Civerous
Of Feather and Bone

Piątek, 04.09.2026:

Satyricon
Sventevith
Blaze Bayley
Ponte Del Diavolo
Grief Circle
Neolith
King Parrot
Eyes
Blindead 23
Vanishing Kids
Wolfpack Heading Nowhere
Königreichssaal
Black Magnet
Hexer
Imha Tarikat
Krypts
Misþyrming

Sobota, 05.09.2026:

Nevermore
Destruction
Ahab
Jesu
Dool
Cryptic Shift
Thy Worshiper
Saturnalia Temple
Frontside
Drowned in Silver
Atavia
Hekla
Arabrot
Rope Sect
Azarath
Aquilla
Pure Bedlam
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ziomeczek zrobił SDLową apkę dla uczestników festu. Pozwolę sobie przekleić jego opis, bo wszystko jest właśnie w nim.

Unofficial companion app for SDL 2026

Hej, początkowo miał to być projekt dla paczki znajomych ale wyszło całkiem zgrabnie to może i Wam sie przyda. Nie skupiałem się na grafikach ani jakims super designie, mialo byc prosto i intuicyjnie. Apka ma robić co do niej należy i ten efekt uzyskałem.
Co najlepsze możecie jej używać już dziś, dodawać kapele do ulubionych, pisać notatki i zaznaczać przypomnienia.
Jezeli np polajkujecie jakis band to pojawi Wam sie on w eksporcie(ikona koperty). Dzięki czemu możecie się dzielić swoimi listami kapel "muszę zobaczyć" ze znajomymi.
Na dzień dzisiejszy nie będę dodawał żadnych opcji z kategorii social media. Zapraszam do szczegółowego opisu:

SDL26 — OFF-LINE COMPANION

Podręczna aplikacja/planer Summer Dying Loud 2026. Pomaga ogarnąć harmonogram żeby nic ważnego nie przegapić. Można z niej korzystać za pomocą przegladarki lub zainstalowac na pulpicie telefonu.

Co potrafi apka?
• Live Schedule: Pokazuje na żywo, kto właśnie gra (NOW PLAYING) oraz kto wchodzi za chwilę (UP NEXT) z żywym odliczaniem czasu.
• Podział na sceny: Oficjalne godziny dla Sceny Głównej i Krypta na wszystkie 3 dni.
• Tryb Offline: Działa w 100% bez zasięgu GSM i wifi. Internet potrzebujecie tylko w razie aktualizacji (np zmiana w godzinówce lub lineupie)
• Ulubione & Notatki: Możliwość dodawania do ulubionych kapel i pisania własnych notatek pod kazdym zespołem (z opcją eksportu na maila/kopiowania).
• Powiadomienia: Przypomnienia na telefon przed występami ulubionych zespołów.
• Linkowanie: Bezpośrednie odnośniki do Metal Archives lub Bandcampa dla każdego zespołu.

JAK ZAINSTALOWAĆ NA PULPICIE TELEFONU?

Aplikacja jest napisana w technologii PWA (Progressive Web App) — oznacza to, że nie musisz nic ściągać ze sklepów Google Play / App Store, a apka działa jak natywna.

1. Kliknij w link (sam link bedzie w komentarzu nizej tez): https://metal-companion-app.lovable.app
2. Otwórz go w przeglądarce w telefonie.
3. Zainstaluj na pulpicie:
◦ Android (Chrome): Kliknij "⋮" (trzy kropki w prawym górnym rogu) ➔ Wybierz "Zainstaluj i utwórz skrót" (lub "Dodaj do ekranu głównego").
◦ iPhone (Safari): Kliknij przycisk Udostępnij (kwadracik ze strzałką w górę) ➔ Przewiń w dół i wybierz "Do ekranu początkowego".
4. Ważne: Po pierwszym otwarciu aplikacji i kliknięciu w dzwonek powiadomień kliknij "Zezwól", gdy telefon zapyta o powiadomienia, żeby przypomnienia o koncertach działały prawidłowo na ekranie blokady!

Prywatność i bezpieczeństwo:
Aplikacja jest w 100% bezpieczna, nie zawiera żadnych reklam, nie wymaga zakładania konta i nie zbiera ani nie przesyła żadnych Twoich danych. Wszystkie Twoje ulubione zespoły i notatki są zapisywane wyłącznie lokalnie w pamięci Twojego telefonu.

Aplikacja została stworzona z pomocą różnych modeli AI. Jest całkowicie darmowa, wolna od reklam, opłat oraz abonamentów, żadne opcje nie są poukrywane za paywallem. Możecie korzystać z niej śmiało i dzielić się Waszymi eksportami, z chęcią je poczytam w tym postcie.

Elo
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
attila

attila

wspanialy projekt
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Apka super, a i sam festiwal coraz bliżej. Oby tylko aura była łaskawa.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Świetny pomysł z paką, propsy
and I am its prophet
I have not come to cure
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Spoko apka, przyda się.
Dla formalności wrzucam rozpiskę godzinową:

Obrazek

Krypta jednak nadal będzie funkcjonować... cóż, jakoś rok temu nie było tragicznie dla mnie, trochę wcześniej trzeba pokoczować przy drzwiach ale co chciałem to widziałem i pod sceną byłem. Najbardziej będę się tam dobijał w czwartek, w piątek chyba tylko na Konigreichssaal wejdę, na Misthyrming tez spróbuję ale tu już się liczę z szaleństwem. A w sobotę tylko Azarath na koniec.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dla mnie Islandia tam to niestety koszmar, ale to podobno ich prośba, taki świadomy zamiar.

W każdym razie do zobaczenia. Ja już jutro wyjeżdżam, zapasy bimbru poczynione, będzie zdrowo i z kulturą.
edi_gein
Master Of Reality

edi_gein

To będzie jazda po bandzie i zapierdalanie przez pół kraju ale będę w sobotę. Mam nadzieję się potknąć o niektórych. Komunikacja przez grupę na WhatsAppie?
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Ja się kręcę od wczoraj. Pisz na WhatsApp ale myślę, że jak co roku się przetniemy.
Lucifer tylko ja miałem wrażenie, że wokal nie domagał? Triptykon rewelacja, nie mogę się doczekać dzisiejszego Satyricon bo pierwszy raz w plenerze. Najgorzej , że prognozy zapowiadają, że akurat wtedy ma być największy deszcze.
and I am its prophet
I have not come to cure