Michalblackmetal

Księżyc wojny

Michalblackmetal

Księżyc wojny to Polski zespół black metalowy dwuosobowy z Marek w którego skład wchodzi Alednez(perkusja gitara pisanie tekstów i piosenek) oraz tyrannus(wokale), który został założony w lutym 2026

Chłopacy kładą duży nacisk na typowy piwniczny klimat z lat 90 gitara jest bardzo Brudne a riffy są dosyć proste często mocno chaotyczne przechodzące z dynamicznych riffów tremolo do wolniejszych triumfalnych sekcji gitarowych perkusja jest bardzo szybka lecz dosyć prosta nie ma mocno skomplikowanych ścieżek lecz jest tak samo chaotyczna jak gitara

Na razie wydali dwa krótkie dema zatytułowane „stal i krew” oraz „żelazne imperium” i split z zespołem warhammer na którym jest materiał z dema „stal i krew”chociaż ich dyskografia jest dosyć krótka zachęcam się do zapoznania się z nią

Niestety nie znajdują się na metal archives dlatego link do kanału YouTube z ich muzyką jest na dole

https://youtube.com/@glos.baltyku?si=ALoeuc0fWCwJgqGO
Awatar użytkownika
GniewDemona

GniewDemona

Ale żeś self-promo zajebał xD, wracać na tiktoka i do raperstwa, czyli tam skąd przyszliście dzieciaki.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Klimat zamkniętej piwnicy bez leków i żywności
Nothing inside.
Michalblackmetal

Michalblackmetal

GniewDemona pisze: dzień temu Ale żeś self-promo zajebał xD, wracać na tiktoka i do raperstwa, czyli tam skąd przyszliście dzieciaki.
Nie jest to mój zespół nie rozumiem o co ci chodzi z tym self promo
Awatar użytkownika
GniewDemona

GniewDemona

Pomyślmy, masz dokładnie ten sam sposób pisania co niejaki „hateful werewolf”. Wrzucasz swoje kapele albo swoich znajomych tiktokerów, a później z drugich kont pojawiają się komentarze o tym, jaka wasza muzyka jest cudowna i wspaniała, dokładnie w takim stylu, w jakim opisywana jest na filmikach na wspomnianych portalach. Trudno więc nie zauważyć tutaj pewnych podobieństw. Nie bez powodu zresztą piszesz do osób, które skrytykowały tę muzykę, pytając, który moment podobał im się mniej, a który bardziej. Muzyka sama w sobie jest znośna, naprawdę znośna, szczególnie twój projekt Suzeren. Nie twierdzę, że jest to coś kompletnie bezwartościowego, bo można tego spokojnie posłuchać. Szkoda jedynie, że za grosz nie masz poczucia idei, o której tak często mówisz. Cały ten „kult”, który próbujesz przedstawiać jako coś większego, najzwyczajniej w świecie nie istnieje. Mam wrażenie, że bardziej próbujesz stworzyć wokół tej muzyki określoną narrację i przekonać innych, że coś takiego już funkcjonuje, niż faktycznie jest to jakiś realny fenomen. Sama muzyka może być w porządku, ale dorabianie do niej na siłę całej tej otoczki nie sprawia, że nagle staje się czymś wyjątkowym :)
Michalblackmetal

Michalblackmetal

Zacznę od tego że nie jestem żadnym z nich nie wiem czy masz shizofrenie czy jakie zaburzenia ale spoko każdy coś ma w większym lub mniejszym stopniu i jeśli chodzi o ten sam styl pisania to przyznam się… TAK znam chłopaków i po pierwsze sam zapytałem się w jaki sposób opisali by swoją muzykę a oni nawet nie wiedzą że są na tym forum więc nie rozumiem o co ci chodzi z tym że wstawiłem ich tutaj bo uważam że jak ktoś robi dobrą muzykę to nie powinien dostawać 10 wyświetleń na youtube bo algorytm ich jebie w dupsko i to nie ich wina a i choć najbardziej lubię księżyc wojny to nie wiem absolutnie o jakich komentarzach mówisz bo no nie widziałem ich choć przyznam się też… słucham im muzyki dość często i z nimi mam kontakt który zdobyłem jakoś 2 miesiące temu
zagłębiłem się w ich środowisko i uznałem że są dobrzy i że ich wstawię bo powinno się wspierać podziemie a pisanie o krytykę to po prostu ciekawość bo no też mi się nie podobają wszystkie ich wydania i chcę wiedzieć co sie komu nie podoba możesz zobaczyć też temat Warhagan gdzie też pytałem się dużo przed tym jak w ogóle ich odkryłem jakie wydanie jest najgorsze bo ktoś tam powiedział że jest chujowy
A jeśli chodzi o ideę kult l jakiej mówisz to sam nic nie wiesz jeśli bezpodstawnie mówisz komuś że jest chujowym pozerem bo PROMUJE MUZYKĘ ZNAJOMYCH

Podsumowując wszystko
1 masz shizofrenie i próbujesz szukać podobienstw w czymś w „stylu pisania” który jak wspomniałem wynika z tego że używam sformułowań jakich użyli muzycy do opisania swojej muzyki
2 nie rozumiem co ci przeszkadza w tym że promuje muzykę moich znajomych gdy nawet o to mnie nie prosili bo mi się podoba to co robią chcesz podpierdolić się do czegoś więc mówisz że ktoś próbuje się promować samemu i próbuje stworzyć otoczkę kult
3 nie rozumiesz idei która mi sam przestawiasz
Awatar użytkownika
GniewDemona

GniewDemona

Dobra, nadal nie rozumiem, co dokładnie próbujesz tym wszystkim udowodnić. Nigdzie nie napisałem, że nie możesz promować muzyki swoich znajomych. Chcesz ich wrzucać, bo uważasz, że robią dobrą muzykę, to sobie wrzucaj. Tylko że to, że ich znasz i masz z nimi kontakt, nie sprawia nagle, że wszystko, co napisałem, jest wyssane z palca.Jeżeli znasz ich, rozmawiasz z nimi i bierzesz od nich sposób opisywania tego, co robią, to chyba logiczne, że styl pisania zaczyna wyglądać podobnie.Nie trzeba od razu robić z tego teorii spiskowej, ale też nie będę udawał, że podobieństwa, które zauważyłem, nie istnieją. Zwróciłem uwagę, że robisz to dość często przy zespołach, które jednocześnie mocno promujesz. Możesz być zwyczajnie ciekawy opinii, jasne, ale z boku wygląda to trochę tak, jakbyś próbował wyciągać od ludzi konkrety, żeby potem dyskutować z ich krytyką. I tyle. A co do tego całego „promowania podziemia”, to szczerze mówiąc, twoi koledzy chyba za mało promocji dostają z TikToka, skoro tak bardzo martwisz się o ich wyświetlenia. Nagrywają tam różne durne filmiki, które niekoniecznie sprawiają wrażenie, jakby traktowali tę muzykę śmiertelnie poważnie albo robili ją wyłącznie dla ludzi, którzy faktycznie siedzą w tym klimacie. Śmiesznie wygląda jednoczesne budowanie wokół tego całej otoczki „podziemia”, a potem promowanie tego dokładnie takimi metodami, jak każdy inny twórca w socialach. Teksty o schizofrenii i zaburzeniach to już w ogóle sobie daruj. Możesz się ze mną nie zgadzać, możesz uważać moje argumenty za głupie, ale jeżeli odpowiedzią na krytykę jest „masz schizofrenię”, to raczej nie jest to żaden argument. Wystarczyło normalnie napisać, że się mylę i wyjaśnić dlaczego.Brutalland to raczej nie jest miejsce na takie słowne przepychanki. Możemy sobie odbijać argumenty przez kolejne pięć stron, tylko po co. Swoje napisałem, ty swoje napisałeś, więc w tej kwestii pozwolę sobie już zamilknąć. A co do promowania, brutalland to zamknięta grupa ludzi, która siedzi tutaj od dłuższego czasu. Osoby, które faktycznie przychodzą i zostają na stałe, można chyba policzyć na palcach czterech rąk :twisted:.Spora część ludzi po prostu wchodzi, lurkuje przez jakiś czas, poczyta co się dzieje i później znika. Dlatego tym bardziej nie widzę sensu robić tutaj takich przepychanek, bo i tak większość osób tylko to przeczyta, a potem pójdzie dalej. Już nie wspominając o twórczości twoich ,,znajomych"......

Swoją droga, dobra robota "wspieranie podziemia które działa na tiktoku" - niesamowite xD
Michalblackmetal

Michalblackmetal

Zacznę od tego że po tej wiadomości jak już wspomniałeś nie wysyłaj pod tematem pierdyliarda wiadomości i co do shizofrenie nie dziw się
szczerze mówisz że każdy nagle jest tyrannusem próbujesz mówić że robię self promoting i że jestem jebanym pozerem dlaczego? Bo styl pisania jest podobny… to jest po prostu paranoja żeby wyzywać kogoś w taki sposób bo styl pisania jest podobny
Ale okej no dobra mogłeś się pomylić spodki ale zaczynasz teraz gadać o durnych filmikach na tik toku no nie wiem czy to takie durne filmiki bo chłopaki po prostu wstawiają swoją muzykę na tik toka po prostu film z całą jedną piosenką i okładka albumu więc nie widzę w tym nic złego więc nie rozumiem o co ci chodzi z tym dramat po prostu chłopacy wstawiają swoją głupią i durną muzykę na tik toku nie wiem mogłeś pomylić kanały czy coś ale znowu poza tym ze próbujesz się przypierdolić do tego że styl pisania wygląda podobnie co jest jakaś paranoja to teraz przypierdalasz się ze wstawiają muzykę stricte na swojego tik toka i mówisz że to są durne i że całe podziemie jest oparte na tiktoku
To teraz pytanie i jak sam wspomniałeś nie chcesz żeby pod tematem to wyślij mu wiadomość tutaj
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Przecież on cię nie nazwał jebanym pozerem.
Michalblackmetal

Michalblackmetal

Raper z tym to trochę synonimy