Trochę kiepsko to wyszło jako całość, bo te przeszkadzajki głównie psują klimat zamiast go tworzyć i sprawiają momentami wrażenie doklejonych na siłę do miksu.pit pisze: 2 lata temu raw z podkładem z instrumentów ludowych, mandolina, drewniane instrumenty perkusyjne i tak dalej
Bardzo dobry krąg swoją drogą. Z kolesi z niego polecam szczerze Funeral Fullmoon a dla większych hardkorów Gryftigaen.Szajtan pisze: 3 lata temu Grymmstalt to kapela wchodząca w szeregi południowoamerykańskiego kręgu Pure Raw Underground Black Metal Plague. Ponura i dekadencka jest ta produkcja. Dokładnie jak nadchodzący koniec panującego nam 2022 roku. Ciemno i zimno jak cholera. I tu, i tam.
posłuchałem kilka minut, niestety z raw bm mało ma wspólnego i... szkoda czasu na bm robiony na laptopie:)
Wiadomix, że prawdziwy BM to można nagrywać tylko analogowo i najlepiej starą suszarką na czterośladowym Tascam Portastudio 244!
Laptok black metal, to osobny gatunek. Kiedyś podobał mi się Fulgurum. Nie wiem, jak dziś, ale automacik i gitarka wpięta w laptoka, to też Running Wild po reaktywacji.
Którego?
Na płycie jest cała masa klawiszy, które definiują charakter tej muzyki. To bardziej prosty atmosferyczny Black. Spoko płytka. Może temacik założę...Szajtan pisze: rok temu Na dobrą sprawę gdyby zabrakło reszty instrumentów byłby z tego przyjemny dungeon-synth.
Zajebiaszczy zespół. Temat im założę kiedy znajdę kilka minut wolnego czasu.
Cudne. Skradło mi to kilkadziesiąt minut w pracy. Chętnie poświęcę nawet kilka kolejnych godzin
Tak, okładka może kojarzyć się ze szwajcarskim potworem śnieżnym ale muzyka inna. Być może Szwajcar stał się tutaj inspiracją.
Tu polski odpowiednik, nie znalazłem o nich info na forum, to polecam. Tutaj warszwskie duo trochę bardziej inspiruje się PdH ale zachowują swoją niezależność:
Chyba to ten sam twórca to im robiłyog pisze: 9 mies. temu Chyba się logo tego Unholy Craft inspirowali goście z Keys to the Astral Gates and Mystic Doors, bo można się pomylić![]()