De gustibus itd.. ale jak się okazuje recepcja muzyki to mocno skomplikowana i indywidualna sprawa.. i dobrze rzecz jasna, bo inaczej nie byłoby o czym dyskutować na takim forum jak to naszeTITELITURY pisze: 3 mies. temu I może gdybym lubił life metal, byłbym nadal fanem hehemocza, ale muzyka, w której nie słyszę emocji, tylko szelest szekli, mnie nie interesuje

Co to jest to ostatnie? Dzięki z góry.TITELITURY pisze: 3 mies. temu Muszę to napisać, no po prostu muszę. Słuchanie takiej muzyki:
jest jak zaglądanie w tę pustkę i chaos, który jest wszystkim i niczym jednocześnie, a który wylewa strumienie swojej brudnej brei do naszej rzeczywistości. Łączy te płyty brzmienie i wokal, kompozycyjnie są diametralnie różne, ale cała trójka tak dokumentnie pokurwiona, że nie sposób przejść obojętnie. Za to kurwa kocham metal !

Złudzenie optyczne przez klape gramofonuTITELITURY pisze: 2 mies. temu Ta, muszę wreszcie kupić to nowe Ad Hominem. @tomder ile masz sciany kolankowej i jaki kąt nachylenia dachu ?
Dual z Ortofon i wzmak Sony. Tyle widać. Kolumny?
Dobrze, czytelnie. Mają sporo środka, góra nie jest nachalna. Dół potrafi zaskoczyć.edi_gein pisze: 2 mies. temu Może to nie ten wątek ale pytanie jak to gra? Połączenie Sony z Magnatem w wersji analog?

Jak się pospieszysz to zgarniesz ostatnią sztukę z wolfspella

Immolation, to także jedne z najlepszych "liryków" w tym gatunku muzyki.Battles will rage
Violence will flow
Repeating the past
A tragic path once more
za: https://machinamysli.org/slownik-pojec- ... eideggera/IŚCIZNA, die Wahrheit – słowo „iścizna” jest dawnym, polskim słowem określającym prawdę rzeczywistą albo rzeczywistość prawdziwą. Oznacza ono, podaje Linde: 1. „istą prawdę, rzetelność”; 2. „własność” – to znaczenie ilustruje Linde zdaniem z dzieła Jakuba Kazimierza Haura Skład abo skarbiec znakomitych sekretów oekonomii ziemiańskiej: „Każdy swojej iścizny jest własnym panem”; 3. „sumę główną pieniężną do zapłaty z wyroku sądowego, oprócz kar pieniężnych, odsetek etc.”. Słowo „iścizna” znikło z języka, wyparte przez słowo „prawda”. Pozostał po nim jedynie przymiotnik „istny” albo „isty” (ten chłopiec, można powiedzieć, to istny diabeł) oraz czasowniki „uiścić” (opłatę) i „ziścić się” (kiedy mówimy o marzeniach – na temat innych sensów tego czasownika por. wyżej hasło Iścić, zaiścić, przeiścić).
Słowo „iścizna” w znaczeniu „prawdy rzeczywistej” znikło nie tylko z polszczyzny, lecz także ze wszystkich języków zachodniosłowiańskich. We współczesnym słowackim istina znaczy „kapitał stały”. To słowo zachowało się natomiast w językach południowosłowiańskich i wschodniosłowiańskich. Rosjanie mówią: истина, po ukraińsku można powiedzieć, że Істина, тобто квінтесенція Правди! – Iścizna jest kwintesencją Prawdy!

Również wziąłem udział w zabawie i ja jednak usiadł bym w obozie Dark Quarterer.TITELITURY pisze: 2 mies. temu
No i nie wyłonię zwyciężcy w Waszym sporze. Oba zespoły mi się spodobały, Adramelk jest ,powiedzmy, bardziej skoczny, a w DQ wincyj mroku, ale oba łączy wychodzenie poza ramy gatunku, przez co słuchałem ich z przyjemnością. Te zespoły faktycznie, jak chyba napisał Yogolella, odsiewają mężczyzn od chłopców, ponieważ ich muzykę od np. takich fajansiarzy, jak Hamerfallus lub Rhapsody dzielą lata świetlne i jeśli te dwa ostatnie miałyby definiować gatunek power metalu, to ani Dark Quarterer, ani Adramelch się w jego ramy nie wpisują.
Koniec końców okazuje się też, że powermetalowcy są bardziej kultowi od blackmetalowców.Ci drudzy mają wydawnictwa na różnych nośnikach, a w pierwsi nadal sądzą, że only vinyl is real. Ale zapisałem sobie nazwy w sztambuchu metalowego odkrywcy i jeśli gdzieś trafię na pły ww., to się zaopatrzę.

Dobre to. Mekong Delta może im gitary czyścić (bo jak dla mnie to bliżej im do Mekongów czy nawet trochę do Coronera niż Sodomów). Jakie cudowne połączenie kiczowatej, obciachowej okładki z ciekawą zawartościąTITELITURY pisze: 2 mies. temu Ludzie , jest szansa ! Ale nie wydupczyć szympansa, a że mi się kiedyś fajnosrasze spodobają, bo oto spodobało się to: