Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Ale.ty czytałeś do czego było pite czy nie czytałeś? Chlopyjeszcze nie wydali płyty a już dano wyrok że będzie chujowa i do tego było pite. Japierdole....
Awatar użytkownika
Pale Szatana

Pale Szatana

No ja wiem, że prawie napewno nie będzie to muza dla mnie. I to jest okej. To, że Wam się podoba też jest okej. Ja rozumiem też, że niektórzy wyrażają swoje zdanie i domniemania dosyć dobitnie. Ale kolega narzeka na poziom dyskusji o muzyce i w kontrze do tego sam toczy piane. To jest swoją drogą bardzo ludzkie, ale logiki tu brak. Bo zmiany warto zacząć od siebie ktoś kiedyś powiedział i coś w tym jest. Z resztą na chuj ja się produkuje. Kolega @Evol77 już się tak zdenerwował, że mu sie literki poprzestawiały w trakcie pisania. Niedziela jest. Jutro do kołchozòw więc nie denerwować się tam dalej, jebać żymian, BLM i będzie dobrze!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

O, histeryczny współczesny metalowiec. Pewnie przeszkadzają mu ludzie pijący wódę na koncertach i maluje paznokcie. :lol:
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Niczym się mordo noe zdenerwowałem i nie używam wobec nikogo epitetów jak użytkownik wyżej. Byczki w literkach to po prostu telefon i moja niedbałość ale wiem że to zawsze argument ostateczny... literki poprzestawiał - pewnie wkurwiony. Ehe.

Idę założyć kaszkiet i odpalić dojebańcxyka jakim jest Hellven, a preorder już poszedł w ciemno.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A preorder w ciemno to nie jest aby forma oceny bez słuchania? ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
SepticSchizo

SepticSchizo

Dzien dobry. Nie wiem czy dobrze trafiłem, ale chciałem polecić utwór Necropole pt. Zorza. Pozdrawiam.

Evol77
Master Of Puppets

Evol77

yog pisze: 4 tyg. temu A preorder w ciemno to nie jest aby forma oceny bez słuchania? ;)
Nie jest. A coś się stało?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nic się nie stało, ale jeśli post typu "a komu to potrzebne" - o który zdaje się cała ta śmieszna imba - jest oceną bez słuchania, to kupowanie płyty w preorderze i pisanie o tym również nią moim zdaniem jest. Uściślając, zestawieniem jest tu: "mi się nie spodoba" vs "mi się spodoba".
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Moim zdaniem, nie jest. Jest co najwyżej informacją że jestem fanem i noszę kaszkiet I maluję paznokcie na czarno babie jednego takiego użytkownika, ale nie czyni tej płyty lepszą czy gorszą.
Awatar użytkownika
Pale Szatana

Pale Szatana

Evol77 pisze: 4 tyg. temu Niczym się mordo noe zdenerwowałem i nie używam wobec nikogo epitetów jak użytkownik wyżej. Byczki w literkach to po prostu telefon i moja niedbałość ale wiem że to zawsze argument ostateczny... literki poprzestawiał - pewnie wkurwiony. Ehe.

Idę założyć kaszkiet i odpalić dojebańcxyka jakim jest Hellven, a preorder już poszedł w ciemno.
Napisałem to w tonie żartobliwym na rozładowanie napięcia, ale widzę że kiepski tego rezultat. Wiesz z całym szacunkiem, ale jak piszesz w ten sposób i dodatkowo stosujesz jakieś dziwne przynajmniej w moim odczuciu szyki zdania to trochę ciężko się tego czyta, bo nie zawsze rozumiem pełny sens wypowiedzi. Ostatnio było tak w wątku o Burzum. Nawet nie wiem czy to akurat też nie z Tobą rozmawiałem. Coś o "podawaniu ręki dla Vikarnesa". Lokalnie dialekty to jedno, ale rozmowa na tym traci jak nie możemy się we własnym języku dogadać. Wybacz jeżeli jest to trochę zbyt ofensywne i czepialskie, ale myślę że to ma znaczenie.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Nie wiem o jakie napięcię ci chodzi. U mnie zupełny luzik.

O Burzumie to nie ze mną.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Pale Szatana pisze: 4 tyg. temu Nawet nie wiem czy to akurat też nie z Tobą rozmawiałem. Coś o "podawaniu ręki dla Vikarnesa". Lokalnie dialekty to jedno, ale rozmowa na tym traci jak nie możemy się we własnym języku dogadać. Wybacz jeżeli jest to trochę zbyt ofensywne i czepialskie, ale myślę że to ma znaczenie.
Ze mną rozmawiałeś, a ja nie do końca umiem po polsku pisać, więc dlatego nie zrozumiałeś, to wina lokalnego dialektu spod szopy mojego sąsiada, co z budzika i grzałki elektrycznej skonstruował maszynkę, która kiedyś podpaliła strzechę naszej chaty.
A Zorza i Hellven mnie nie interesuje (choć i tak jest lepsza niż zmarłym, ale musiałbym posłuchać oryginalnie i byłskotliwie zatytułowanego Hellven po jakimś półtora roku raz jeszcze, żeby móc za to rękę podać dla Varg... znaczy dać sobie uciąć), bo zagłusza mi to Blut Aus Nord w kółko jebany, nie chce się odkleić. :/ Ale stylówkę szanuję, kaszkiet, pazurki, jest alternatywnie i odważnie w opór.
Nothing inside.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

po jakimś półtora roku raz jeszcze, żeby móc za to rękę podać dla Varg...
- spróbuj, może podasz rękę dla chłopaków i może spodoba się to dla ciebie. Te ancybubiery o muzyce nie świadczą.
Awatar użytkownika
Masterdoom666

Masterdoom666

blue_calx pisze: 3 tyg. temu
Pale Szatana pisze: 4 tyg. temu Nawet nie wiem czy to akurat też nie z Tobą rozmawiałem. Coś o "podawaniu ręki dla Vikarnesa". Lokalnie dialekty to jedno, ale rozmowa na tym traci jak nie możemy się we własnym języku dogadać. Wybacz jeżeli jest to trochę zbyt ofensywne i czepialskie, ale myślę że to ma znaczenie.
Ze mną rozmawiałeś, a ja nie do końca umiem po polsku pisać, więc dlatego nie zrozumiałeś, to wina lokalnego dialektu spod szopy mojego sąsiada, co z budzika i grzałki elektrycznej skonstruował maszynkę, która kiedyś podpaliła strzechę naszej chaty.
A Zorza i Hellven mnie nie interesuje (choć i tak jest lepsza niż zmarłym, ale musiałbym posłuchać oryginalnie i byłskotliwie zatytułowanego Hellven po jakimś półtora roku raz jeszcze, żeby móc za to rękę podać dla Varg... znaczy dać sobie uciąć), bo zagłusza mi to Blut Aus Nord w kółko jebany, nie chce się odkleić. :/ Ale stylówkę szanuję, kaszkiet, pazurki, jest alternatywnie i odważnie w opór.
Co to za czasy, że wystarczy ubrać czopke ala Varg V. i pomalować paznokci (wcale metale tego nie robią od lat 80. wcale), żeby wywrócić do góry nogami świat kilku zapasionych kabanów co są n0rmalne, powtarzam n0rmalne trve chłopy. Kolesie z tego zespołu to powinny dostać jakiś order za to jakie pieczenie i ból głowy niektórym wywołali. Podobno kiedyś w black metalu chodziło o łamanie konwenansy, ale chyba tylko jeśli nie łamią światopoglądu trve świaniaków. Idę odpalić coś nowoczesnego na zmianę z jakimiś klasykami, żeby jakiś kaban zapukał mi w okno i powiedział, ej przecież tak nie wolno. Thunderbolt na zmianę z nowym Dimmu Borgir brzmi wyśmienicie.
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

Ale o co właściwie się spinasz i o jakie "łamanie konwenansy" chodzi?

Jest temat? Jest. Ktoś napisze, że zajebiste, ktoś, że chujnia, bo mają pomalowane pazurki. Normalna dyskusja na normalnym :roll: forum. Tak merytoryczna, jak kapel do tego zachęcił.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

No i chlop normalnie dyskutuje. A że sie spina to przeca normalne przy dyakusji.
Awatar użytkownika
Pale Szatana

Pale Szatana

Nie wiedziałem, że na Podlasiu transformersy mają takie wzięcie. Człowiek stale uczy i dowiaduje się nowych rzeczy. A słuchajcie sobie tej Zørzy przecież, bo lament jakby Wam conajmniej ktoś zabraniał. Ja wolałbym zobaczyć zorzę na niebie niż u siebie w odtwarzaczu i tyle.
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

Evol77 pisze: 3 tyg. temu No i chlop normalnie dyskutuje. A że sie spina to przeca normalne przy dyakusji.
No nie, bo komentuje komenty innych, a nie muzykę ani manicure muzyków.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

No nie. Trzyma sie topicu ktory zresztą nie on zacżął, czyli paznokxie, kaszkiety i chujowa plyta ktora jeszcze nie wyszła.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Koleżka to taki odwrócony Kazimierz Wielki, który zastał w temacie 2 posty o tym, że kogoś śmieszy image (image blackmetalowców śmieszny!!! - nowe, nie znałem) i zamienił go w ostateczne bagno, przypierdalając się do wymyślonych postaci i nie pisząc w zasadzie słowa o tym, dlaczego jemu się podoba. Wkład w temat na poziomie.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Z drugiej strony szturm suchych bezbeków, ktorzy wnoszą dokładmie tyle samo.
tomder
Master Of Reality

tomder

Z całą pewnością jest to lepszy zespół niż Sznur.
Z całą pewnością ma dobre wręcz bardzo dobre cover arty, autorstwa Igora Datkiewicza ( Dagorath, Throat i Xarzeball)
Z całą pewnością zdjęcie promujące Zorzę to z mieczem i sową podoba mi się. Jest proste, leśne. Wpływa na percepcję i wyobraźnie.
Z całą pewnością debiut to bardzo melodyjny metal, dużo tu depresji w warstwie wokalnej, melodii i atmosfery.
Debiut kojarzy mi się z Harakiri For The Sky, Alcest czy Agalloch. Trochę tych inspiracji jest i pewnie jeszcze wiele by się znalazło.
Czy kupiłbym płytę Zorzy- Nie.
Czy jako tło do codziennych zajęć mógłbym słuchać - Zorzy- tak. Jednak jest wiele innych zespołów, które jako tło są lepsze ;)
Czy Zorza to Black Metal? - z całą pewnością nie!
Czy Zorza inspiruje się Furią, Odrazą, Mgłą czy KSM- jedynie w warstwie utworów słyszę nieco Mgły, pozostałe inspiracje są dla mnie niewidoczne.

Czy słuchając utworów ma się wrażenie robienia czegoś na siłę? Tak i to mnie w Zorzy najbardziej irytuje. W szczególności gdy utwór posiada tzw. punkt kulminacyjny i wtedy Zorza upycha taki ładunek emocji, że jest to męczące, wymuszone i trochę nienaturalne.

Taki zlepek moich myśli.
Baudosaur

Baudosaur

Pierwszy album przesłuchałem kilka razy i nic po nim w głowie nie zostało. Widziałem też raz ich live na nieszczęsnym gigu bez wokalisty, więc ciężko też żeby zrobili wtedy jakiekolwiek wrażenie. Imo kolejny band, który jedzie bardziej na ładnych okładkach, niż na muzyce. Dam szanse nowej płycie, ale nie nastawiam się na nic specjalnego.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Ja mam podobnie jak Baudosaur, dzisiaj próbowałem posłuchać w robocie, ale to było tak poprawne, że nie czułem nic poza tymi porównaniami do Alcest. Przełączyłem na Keys to the Astral Gates and Mystic Doors i od razu jakoś się automatycznie dostroiłem i odjechałem. Dam im ostatnią szansę, jak poczuję, że nic mnie nie wkurwia i nie będę słuchał z przeświadczeniem.

Da się posłuchać, ale wokal strasznie mnie wkurwia, jest go za dużo, narzuca się, nie podkreśla klimatu mam wrażenie związanego miejscami gdzieś z naturą. Instrumentalnie to całkiem ładnie idzie.
Ostatnio edytowany przez blue_calx 2 tyg. temu, edytowany łącznie 2 razy.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Widziałem Zuzię na koncercie gdzieś tam powyżej wspomnianym i zwawo wydaliłem sie do baru. Plytę bawet jakąś posiadam, włączyć bym niby mógł, ale czy potrzeba? Jak leci to leci, jak przestanie tez spoko, muzyka jak do windy
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Odsłuch wjechał.
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

No i stało się. Bezczelne ciumcioki co malują paznokcie i noszą kaszkiety i pewnie nie potrafią sie najebać do pożygu czy innego odlotowego posrania w śpiwór, nagrały zajebisty album. Galopik jest od początku, dźwięki od początku są ich, jest kontynuacja pomysłu, jest brzmienie, tempo, są szorskie darcia japy. Kozidrak w pytę.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

tomder pisze: 3 tyg. temu Czy Zorza to Black Metal? - z całą pewnością nie!
A jaki to gatunek?
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

Postny BM. A rozważanie post - BM w kontekście BM mija się z sensem i prowadzi w prostej linii do jebania kapeli i dyskusji o pomalowanych paznokciach.

tomder pisze: 3 tyg. temu Czy jako tło do codziennych zajęć mógłbym słuchać - Zorzy- tak. Jednak jest wiele innych zespołów, które jako tło są lepsze
Mam tak z nówką.
tomder
Master Of Reality

tomder

Zsamot pisze: tydzień temu
A jaki to gatunek?
Hej przyjacielu 🤗Zorza to gatunek z całą pewnością metalowy, obracający się w odmentach nowoczesnego, post-miejskiego metalu. Niekiedy stara się romansować z black metalem, czasem jej to wyjdzie, czasem niejeden się nabierze. Czasem Zorza wejdzie do lasu by zrobić sobie zdjęcie z mieczem i z sową. Nie jest to przytyk bo zdjęcie i cover art mega mi się podoba.
Tyle szufladkowania, każdy niech sobie zdefiniuje tą muzykę jak uważa wg. własnych preferencji.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jak dla mnie, to ta sowa spierdoliła z Hogwartu.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
necronomicon

necronomicon

Kumpel się mnie wczoraj spytał co sądzę o nowej płycie. Więc puściłem na głośnikach - dziw mnie chapnął na coop z Harakiri, więc od razu oczekiwania poszły w górę przed pierwszą nutą. Zaczęło się melodyjnie, nic specjalnego ale brzmi spoko. Wchodzi wokal, wchodzą gitary no i kurva, 9 minut totalnej nudy. Jeszcze ten chark z przester na topie czy co, chyba jakiś małolat miksował. Spróbowałem jeszcze drugiego i w połowie trzeciego wyłączyłem, po chuja takie płyty robić. Zorza cofnęła się do czasów podstawówki kompozycyjnie i brzmieniowo. Harakiri jak posłuchało to się musiało załamać, bo nigdzie się do tego współtwórstwa nie przyznają XD
Przez ostatnie lata jakieś dziwne podjaranie jest tym bandem w polszy i w sumie nigdy tego nie rozumialem.
Awatar użytkownika
Masterdoom666

Masterdoom666

necronomicon pisze: tydzień temu Kumpel się mnie wczoraj spytał co sądzę o nowej płycie. Więc puściłem na głośnikach - dziw mnie chapnął na coop z Harakiri, więc od razu oczekiwania poszły w górę przed pierwszą nutą. Zaczęło się melodyjnie, nic specjalnego ale brzmi spoko. Wchodzi wokal, wchodzą gitary no i kurva, 9 minut totalnej nudy. Jeszcze ten chark z przester na topie czy co, chyba jakiś małolat miksował. Spróbowałem jeszcze drugiego i w połowie trzeciego wyłączyłem, po chuja takie płyty robić. Zorza cofnęła się do czasów podstawówki kompozycyjnie i brzmieniowo. Harakiri jak posłuchało to się musiało załamać, bo nigdzie się do tego współtwórstwa nie przyznają XD
Przez ostatnie lata jakieś dziwne podjaranie jest tym bandem w polszy i w sumie nigdy tego nie rozumialem.
A to ciekawe, bo z tego co ja widzę to wokalista dosyć ochoczo chwali się tą współpracą na swoich profilach w internetach, ale to się trzeba trochę wysilić i śledzić co trzeba. Komentarz łudząco podobny do tego co napisał gdzieś jeden dziad, co nagrywa filmiki na jutube w hełmie z błyskawicami i na rozjebanym fotelu xD Raczej po chuj to taki komentarz pisać, jak są ludzie co im robi takie granie, jak ci nie robi to sobie zapierdol jakiś graveland na kiju i nie męcz buły
Awatar użytkownika
Masterdoom666

Masterdoom666

Jak dla mnie panowie wysmażyli dobry album i słusznie zbierają za niego pochwały. Każdy kto lubi takie granie z tego co widzę jest w chuj zadowolony. Jest klimat, dużo melodii, a momentami nawet lekko epickie zacięcie, które zwyczajnie robi.

Natomiast widzę, że narzekają główne jakieś spocone kabany, które muzycznie i brzmieniowo wymagają od nowoczesnego zespołu (goście ewidentnie się z tym nie kryją, że grają nowocześnie), żeby grali i brzmieli jak Mayhem na Live in Leipzig. Wstyd takie kurwa wypociny czytać od zakładam już wiekowych maniaków XD
Awatar użytkownika
Pale Szatana

Pale Szatana

Nie pisz posta pod postem jak leśniak i zluzuj gacie bo po tych ciągłych wyzwiskach od spoconych kabanów wnioskuję że masz jakiś kompleks i lat naście
necronomicon

necronomicon

Masterdoom666 pisze: tydzień temu Jak dla mnie panowie wysmażyli dobry album i słusznie zbierają za niego pochwały. Każdy kto lubi takie granie z tego co widzę jest w chuj zadowolony. Jest klimat, dużo melodii, a momentami nawet lekko epickie zacięcie, które zwyczajnie robi.

Natomiast widzę, że narzekają główne jakieś spocone kabany, które muzycznie i brzmieniowo wymagają od nowoczesnego zespołu (goście ewidentnie się z tym nie kryją, że grają nowocześnie), żeby grali i brzmieli jak Mayhem na Live in Leipzig. Wstyd takie kurwa wypociny czytać od zakładam już wiekowych maniaków XD
Ale żeś się spiął kolego XD
Melodie może są, tylko co z tego, jeśli nie ma w nich nic ciekawego? Warstwa brzmieniowa - banał, kompozycyjna - banał, czym tu się jarać. Nowoczesne brzmienie? Chyba dla kogoś kto wczoraj zaczął słuchać metalu. Jak bym chciał nowoczesnego brzmienia to Blood Incantation odpalę, albo Deafheaven, a nie ziemniaków z mieczem i sową :D Wiem że polski ziemniak to nie ta liga, ale chuj skoro Mayhem przywołujesz, to cie poedukuje w nowoczesnym brzmieniu. Kup sobie dobre głośniki czy słuchawki, odpal te dwa chociażby bandy i jeśli bozia cię choć minimalnym słuchem obdarzyła to nie ma opcji że Zorza zwyczajnie robi XD
A jak matka kabana w niedzielę na śniadanie zaserwuje to napewno łykasz jak świnia owies czy jak to tam mówią XD
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Heee. Ale mu dojebałeś. Tera to napewno słucha od wczoraj ale odpisze ci jutro i będzie nieaktualne i szach mat. Także zwacha na ruchy koguciku.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

tomder pisze: tydzień temu
Zsamot pisze: tydzień temu
A jaki to gatunek?
Hej przyjacielu 🤗Zorza to gatunek z całą pewnością metalowy, obracający się w odmentach nowoczesnego, post-miejskiego metalu. Niekiedy stara się romansować z black metalem, czasem jej to wyjdzie, czasem niejeden się nabierze. Czasem Zorza wejdzie do lasu by zrobić sobie zdjęcie z mieczem i z sową. Nie jest to przytyk bo zdjęcie i cover art mega mi się podoba.
Tyle szufladkowania, każdy niech sobie zdefiniuje tą muzykę jak uważa wg. własnych preferencji.
Zasadniczo mnie "epitety" pot bawią, bo to kolejna łatka pt. nie mam pomysłu, gdzie to przypisać.
Album jest bardzo słuchalny. Mi pasuje. Czy za jakiś czas nie odejdzie definitywnie w niepamięć? Może. Zwłaszcza przy obecnej "nadprodukcji" . Na chwilę obecną mam z tego frajdę. I to chyba najważniejsze. In plus ciekawa okładka.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.