up. świetne no nie ma wyjścia zaraz Candlemass z wielkim Messiah Marcolin ....dowolna płyta , ale chyba ostatnia poleci jednakyog pisze: 7 lat temu Ot, se chyba żyje powolutku... Dwa tygodnie temu sobie śpiewał na przykład, pewnie lubi.
up. świetne no nie ma wyjścia zaraz Candlemass z wielkim Messiah Marcolin ....dowolna płyta , ale chyba ostatnia poleci jednakyog pisze: 7 lat temu Ot, se chyba żyje powolutku... Dwa tygodnie temu sobie śpiewał na przykład, pewnie lubi.
A ja poklikałem i jeśli już coś oceniać po tym, co słyszałem... to będzie dobrze! Gościu rewelacyjnie śpiewa, ma wciąż świetny głos, sama muza też się broni, ja tam czekam niecierpliwie.yog pisze: 7 lat temu Materiał podobno zarejestrowany, a płytka ma wyjść wiosną 2019 roku. Mix ma być zrobiony w październiku. Album wyjdzie w Napalm Records, podobno liczne koncerty są już bookowane.
Na ich fejsie jakieś tam sample ze studia czy coś, nie klikałem tego.
Ja słuchałem wystarczająco dużo, by stwierdzić, że Bewitched jest lepszy. W Solitude dużą robotę robi wstęp i ten motyw na akustykach, reszta utworu odstaje. Natomiast Bewitched to zajebisty numer od początku do końca, ze znakomitym riffem, znakomitymi, rozdzierającymi solówkami i wokalem Messiaha, który uwodzi i wprowadza w demoniczny trans jak Deada i jego kolegów z klipu.yog pisze: 7 lat temu Strasznie monotematyczny jestem w tym temacie, ale chciałbym tylko powiedzieć, że jeśli ktoś woli Bewitched od Solitude, to za mało słuchał tego drugiego, bo to tak, jakby woleć Smoke on the Water od Child in TimeNiepoprawnie!
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Jesteś gorszy od kolesia który porównał Csihara do Mustaine'a. Od tamtej pory słyszę podobieństwo. Wkładać ludziom do głowy podobne pomysły. Naprawdę.yog pisze: 7 lat temu Wokal tym razem już nie jak Dream Theater tylko mieszanka Dream Theater z Manilla Road![]()
Fantastyczny nr singlowy zachęcił mnie do sprawdzenia całości. Będzie słuchane

Siadłeś mi tym na banie i teraz na przemian słucham Misfits i Candlemassyog pisze: 6 lat temu (...) nie sądzicie, że Messiah na trzecim albumie Candlemass (Ancient Dreams, jakby ktoś miał wątpliwości) ma parę momentów w których brzmi, jakby myślał, że śpiewa w Misfits?
Znowu?yog pisze: 6 lat temu (...) nie sądzicie, że Messiah na trzecim albumie Candlemass (Ancient Dreams, jakby ktoś miał wątpliwości) ma parę momentów w których brzmi, jakby myślał, że śpiewa w Misfits?
For new vocal or instrumental solo, duo/group or collaborative metal recordings.
Candlemass Featuring Tony Iommi - Astrolous - The Great Octopus
Death Angel - Humanicide
I Prevail - Bow Down
Killswitch Engage - Unleashed
Tool - 7empest
Zacny refren i wstępniak. Zwrotka trochę mi odbiega ale może właśnie dzięki temu refren daje taki mocarny efekt.
Płytka Warrior Queen zawiera niepublikowane wcześniej demo Nemesis. Wersja z plakatem na fioletowym dysku już poszła (100 było), zostało ileś tam z 400 czarnych. Winyl gra w 45 RPMach zapewne for high quality demo experience.Leif Edling pisze:The missing link between NEMESIS and CANDLEMASS!