Nie, no to zbyt egzaltowane dla najebanego kuca. Tam musza byc w tekstach cyce, piwo i polski kebab
Nie, no to zbyt egzaltowane dla najebanego kuca. Tam musza byc w tekstach cyce, piwo i polski kebab
Taa bo przecież reszta zespołów to ma poważne teksty jak choćby Autopsy, Carcass. Wszystko pisane na full powagę jak choćby cudaki w stylu The Dark Castle in the Deep Forest albo I Am the Black Wizards. Pełna powaga i zło. Chleba i igrzysk jak mawiali rzymianie kiedy pytano jak uradować tłum.deathwhore pisze: 6 lat temu No ewidentna beka przy jabolu, na takim poziomie, że lepiej by było, gdyby w tej zapleśniałej sali prób została przy jabolu. Żenujący humor nie jest mniej żenujący przez to, że jest humorem.
A no prawda, bo to zacna plyta ale teksty tez czasem wypierdalaja zezuncjometr ponad skale, jak ten o porannym wzwodzie czy dloni potwora. Kupczyk to ogolnie na trzezwo chujowe teksty pisal, ale spiewal genialnie.Hajasz pisze: 6 lat temu No właśnie, hitów im nikt nie odbierze podobnie jak z kawalerią szatana od Turbo.
A to już chuja ważne bo przecież matka zabija swoje dzieci.
Jak to nikt! A Wańka Wstańka to co sroce spod ogona wyleciała? Z resztą i doktorowi w późniejszym okresie działalności baaaardzo mocno zmiękła faja.Elementw pisze: 6 lat temu Nikt, no nikt i tak nie podskoczy Dr Huckenbushowi. Więc po co pisać o poezji z podstawówki, bronić jej, atakowsç ją . Pax.
Poprawiłem, bo brzmi bardziej prawdopodobnie. Wspominasz o tych kolesiach w co drugim poście. WALI TO PEDALSTWEM. PRZY WYBORZE SRAJTAŚMY TEŻ SIĘ PYTASZ ICH O ZDANIE?Ryszard pisze: 6 lat temu
Zanim jeszcze zaruchalem z innymi kolesiami to już zbijalismy się z tej kapeli. Starsi koledzy mowili
No ale ja nie mam nic przeciwko pedałom. Może i wspominam o tych gościach w co drugim poście ale nie wspominam o wielu innych "pedalskich" sprawach o których inni na szczęście wspominają za mnie. Przynajmniej tyle. JAZZ czy PROG tu koniecznie mus odświeżyć bo lata nie słuchałem ale wiem bo miałem telewizor. Zaraz sprawdzę w sieci albo powołam się na rodzinę bo też liczy się przecie.pp3088 pisze: 6 lat temuPoprawiłem, bo brzmi bardziej prawdopodobnie. Wspominasz o tych kolesiach w co drugim poście. WALI TO PEDALSTWEM. PRZY WYBORZE SRAJTAŚMY TEŻ SIĘ PYTASZ ICH O ZDANIE?Ryszard pisze: 6 lat temu
Zanim jeszcze zaruchalem z innymi kolesiami to już zbijalismy się z tej kapeli. Starsi koledzy mowili
CO DO TEMATU:
HUJ WAM W USZY, WY BRUDASY MARSZ SŁUCHAĆ GODNEJ MUZY, INSTRUMENTALNEJ, POWAŻNEJ, JAZZOWEJ LUB PROGROCKOWEJ TO MOZE KURWA TAM ZNAJDZIECIE DOBRE TEKSTY.
JAK NIE CZAISZ TO RÓW WYLIŻ, ABNEGACI I TURPIŚCI.
Jesteś z pięć lat starszy a tak protekcjonalnie piszesz. Co to kurwa za różnica? Zaczynaleś jak debiutowały thrashe, a destroyersi byli jak rówieśnicyi, ja z ery deathu więc nasze doswiadczenia muszą być identyczne.Pioniere pisze: Ja tam poznałem ich muzę na bieżąco z premierami i jakoś o powyższych przypadkach, o których wspomina Ryszard, wcale nie słyszałem. Żadnej hańby to nikomu nie przyniosło, ani nikt się zbyt krytycznie nie wypowiadał o ich muzie. Wokale to co innego - jednemu pasują, drugiemu nie, tu trzeba przywyknąć. Kiczowate, czy też jak to ujęliście, "żujące" (dorosłą publikę) teksty, mnie wcale w słuchaniu Destroyers nie przeszkadzają, wręcz przeciwne, dodają jej uroku. Debiut zajebisty. A ci co narzekają, pewnie uszu nie mają i dupą słuchajo?
a oczywiście.Elementw pisze: 6 lat temu Nikt, no nikt i tak nie podskoczy Dr Huckenbushowi. Więc po co pisać o poezji z podstawówki, bronić jej, atakowsç ją . Pax.
To ciepłe jak szczyny Chango.
Pioniere pisze: 5 lat temu Mnie się podoba, zarówno muza, jak i klip. Zachęcony obejrzanym video, czekam na całość. Zmieniłbym jedyne nieco brzmienie werbla.
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Tekstowo zgoda, ale jednak muzycznie lepsze od Kochanka, więc nie rozumiem porównań, bo jednak ocenie powinna podlegać muzyka, nie teksty. Natomiast, zupełnie na jej marginesie, z "seksizmu" o którym jojcza spedaleni współcześni metalowcy, można się pośmiać.Astral pisze: 5 lat temu Ta nowa płytka to taki Nocny Kochanek dla oldbojów - naprawdę ciężko się czasami powstrzymać od roześmiania się, gdy stare pryki śpiewają o ruchaniu i melanżach. Muzycznie nie jest tragicznie, jest kilka ciekawych zagrywek, ale no schodzą one na dalszy plan przy tej grafomanii.
Kawałek Bal powinien otwierać każdą studniówkę.
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha