Jebac Brutal Land

Dobrze widzisz.Pioniere pisze: 4 lata temu Ja pod danym linkiem widzę Wilson Audio, a nie B&W. Czy to na pewno ten link ? BTW Koszmarnie to wygląda.
Bo to sprzęd dla bogatych, starych dziadów, którzy mają kable w cenie samochodów i słuch szesnastolata (we własnym mniemaniu). High-endowe głośniki, wzmacniacze itd. przeważnie wyglądają paskudnie i na maksa pretensjonalnie (jak termosy, piersiówki, czy miksery do kawy).
Sprzet ma grac a pozniej wygladac!!!!Nekroskop pisze: 4 lata temuBo to sprzęd dla bogatych, starych dziadów, którzy mają kable w cenie samochodów i słuch szesnastolata (we własnym mniemaniu). High-endowe głośniki, wzmacniacze itd. przeważnie wyglądają paskudnie i na maksa pretensjonalnie (jak termosy, piersiówki, czy miksery do kawy).
Można się pouśmiechać, ale słuchać muzy na takim ustrojstwie bym nie chciał.
Wcale nie uszczypliwie ale zapytam. Słuchałeś w ogóle tych wszystkich konfiguracji czy po prostu ślepo ufasz słowom umieszczonym na ulubionej stronie www?Nekroskop pisze: 4 lata temu Ja myślę o jakichś monitorach aktywnych do kompa, ale jako że muszę mieć suba, to cena mocno skacze w górę (razy dwa, a nawet więcej).
Moje typy:
Budżetówka:
JBL 308P MKII 1800 zł para
JBL LSR3103 1800 zł (sub)
Razem 3600 zł
ADAMT5V 1400 zł para
ADAMT10S 1700 zł (sub)
Razem 3100 zł
Wyższa półka:
Neumann KH 80 DSP 4000 zł para
KH 750 DSP 6100 (sub) 0_o
Razem 10100 zł
Hedd Type 05 MK2 6000 zł para
Hedd Bass 08 4500 zł (sub)
Razem 10500 zł
Genelec 8030CP 5000 zł para
Genelec 7050CPM 4700 zł (sub)
Razem 9700 zł
JBL 308P MKII to obecnie chyba najlepsze budżetowe monitory, ale wyglądają IMO mega tandetnie. Adamy są ładniejsze, ale mają trochę podbite soprany, które trzeba by przykręcić Equalizerem. Neumanny są zajebiste i 4k za dwa to nie tragedia, ale najtańszy sub do nich kosztuje, kurwa, ponad 6k. Geneleci składane w Islandii są paskudne, ale z technicznego punktu widzenia są wyjebane w kosmos i mają niemal płaską charakterystykę częstotliwościową (są chyba nawet trochę lepsze od Neumannów). Hedd to odłam Adam Audio – Type 05 MK2 prezentują się ładnie i ciekawie, ale na razie niewiele obiektywnego info o nich w Necie.
Tak czy inaczej, albo kupuję budżetówkę, albo odkładam kasę jakieś 5 miechów.
Nekroskop pisze: 4 lata temu Ja myślę o jakichś monitorach aktywnych do kompa, ale jako że muszę mieć suba, to cena mocno skacze w górę (razy dwa, a nawet więcej).
Moje typy:

Pan Efilnikufesin pisze: 4 lata temuNekroskop pisze: 4 lata temu Ja myślę o jakichś monitorach aktywnych do kompa, ale jako że muszę mieć suba, to cena mocno skacze w górę (razy dwa, a nawet więcej).
Moje typy:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Dzieki!!!!Dziekuje!!!!
Kup se jakiekolwiek.Fenris pisze: 4 lata temu Cześć, szukam pierwszych docelowych kolumn. Chcę kupić coś w okolicy także podam kilka modeli które z tego co wyczytałem "nadają się"
-JBL ES80
-JBL E80
-B&W DM320
-Jamo X3M
-Dali Concept 6
-Magnat 145
-Jamo S606
-JAMO CLASSIC 8
-JAMO Classic 8 +
Grać to będzie póki co z Kenwoodem Ka550d, później chce kupić Nada 326. Zastanawiałem się też nad Altusami 300 ale czytam o nich skrajne opinie![]()