deathwhore
Tormentor

deathwhore

Wicih pisze: 7 mies. temu Z tego co wiem Agonia ma w ogóle opinię kiepskiego labela który bierze do siebie bandy które są w coś umoczone i nikt nie chce ich wydawać.
Agonia to ma przede wszystkim opinię labelu, które wyjebało kilka wydawanych przez siebie kapel na hajs.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 7 mies. temu po kieliszkach czy świeczkach to raczej wiadomo, że będzie za najtaniej szmelc.
No się właśnie zastanawiam o co wielkie halo z tą kiepską jakością, bo chyba jeszcze nie widziałem, żeby tego typu gadżety i pierdoły dodawane do płyt były dobrej jakości. :)
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih

Vexatus pisze: 7 mies. temu
yog pisze: 7 mies. temu po kieliszkach czy świeczkach to raczej wiadomo, że będzie za najtaniej szmelc.
No się właśnie zastanawiam o co wielkie halo z tą kiepską jakością, bo chyba jeszcze nie widziałem, żeby tego typu gadżety i pierdoły dodawane do płyt były dobrej jakości. :)
Nekkrofukk chyba robi to bardzo dobrze, ale nie wiem bo nigdy nie załapałem się na jakieś wydanie w skrzyni po amunicji xd
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wicih pisze: 7 mies. temu Nekkrofukk chyba robi to bardzo dobrze, ale nie wiem bo nigdy nie załapałem się na jakieś wydanie w skrzyni po amunicji xd
Tak, ale Nekkrofukk to zupełnie inna jazda z tymi wersjami materiałów typu DIE HARD, bo np. w tej skrzynce oprócz płyty są plakaty, naszywki, t-shirt i bluza z kapturem. Czyli taka kumulacja rzeczy, które nie wykraczają poza standardowy merch i trudno przy tym coś spierdolić. A tutaj jakieś gówniane kieliszki... :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Powiedzmy sobie szczerze - takie dodatki to straszna pedaliada.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih

Vexatus pisze: 7 mies. temu
Wicih pisze: 7 mies. temu Nekkrofukk chyba robi to bardzo dobrze, ale nie wiem bo nigdy nie załapałem się na jakieś wydanie w skrzyni po amunicji xd
Tak, ale Nekkrofukk to zupełnie inna jazda z tymi wersjami materiałów typu DIE HARD, bo np. w tej skrzynce oprócz płyty są plakaty, naszywki, t-shirt i bluza z kapturem. Czyli taka kumulacja rzeczy, które nie wykraczają poza standardowy merch i trudno przy tym coś spierdolić. A tutaj jakieś gówniane kieliszki... :)
Fakt, ale jednak sama skrzynia i inny szit tego typu kosztuje. Kaos ostatnio w wywiadzie powiedział że na tych jebanych Die Hardach to on ani grosza nie zarabia, bo jakby miał z Morgulem ustalić cenę za to pod profit to nikt by tego nie kupił, więc ustalają "na zero" i tyle. Nie dziwię się bo to wciąż dobra reklama.
deathwhore pisze: Powiedzmy sobie szczerze - takie dodatki to straszna pedaliada.
Chyba pedofiliada w tym przypadku XD
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Mnie to wcale nie dziwi, bo taka oryginalna skrzynka używka z Aledrogo kilkadziesiąt zetek kosztuje i do tego jeszcze cena za płytę i merch... sporo kasy się robi. W przypadku Inquisition to ewentualnie te wydania w skórze mogły mieć sens i jakoś wyglądać.
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih

Jak wydajesz coś takiego to możesz powiedzieć legendarne "Panie, ja do tego interesu to jeszcze dokładam" Xd
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Dobra, bilet kupiony. Transport się wysypał, zatem sam będę musiał prowadzić do Bielska-Białej, ale przynajmniej ekipazo się znalazło do Wesołej Kijanki.

Przynajmniej na Diocletian nie będę kierowcą :D
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Widziałem Inquisition na dużej scenie, widziałem Inquisition na festiwalu, ale Inquisition w małym klubie to je to! Nie ma lepiej. Wyśmienity gig, kozacki dźwięk (w ogóle nie czuło się braku drugiej gitary, gdyby każdy zespół miał takie umiejętności i brzmienie, to by wszyscy mogli grać w dwie osoby) i przepiękna setlista. Poskrzeczało się z Dagonem tu i tam, pięść powznosiło, non stop dynką machało w imię lucyferiańskiej rasy. Dużo numerów z nowej płyty, ale miejsce dla staroci też się znalazło (np Journey to Infernoblebleble poprzedzający tytułowy z debiutu czy Crush The Jewish Prophet). No, wieczór z Janem Dagonem 2 GMD po tysiąckroć udany.

Do jakości wieczoru nie liczę otwieracza, bo było to nieprzeciętne gówno dla piwko-"death"-metalowych brudasów spod znaku Szwecji. Ten sam wydawca, więc wiadomo, kto ich tam wepchnął. Wyjść z piwem nie można, palarni w klubie nie ma, musiałem się kręcić jak gówno w przeręblu szukając miejsca, gdzie ich nie słychać (nie znalazłem).

CRUSH
CRUSH
CRUSH
JEEEESUUUUS
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Dismember otwierało koncert?
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Tak, skrzyżowane z Unleashed i metalcore.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

DiabelskiDom pisze: 5 mies. temu nieprzeciętne gówno dla piwko-"death"-metalowych brudasów spod znaku Szwecji.
pit pisze:Dismember otwierało koncert?
Znowu kult Boss HM-2 obrażają... No jak tak można? :(
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Vexatus pisze: 5 mies. temu Znowu kult Boss HM-2 obrażają... No jak tak można? :(
Ja do Godflesh nic nie mam.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

KRASZ! KRASZ! KRASZ! DŻISAS!

Obrazek

Ale się jaram. Trafiło się w pysznej cenie pierwsze wydanie na czerwonym placku od Kein Farben Rekords Magnificent Glorification of Lucifer. Dobrze, bardzo dobrze, zaczynam wychodzić z plackami Inquisition poza bieżące materiały.

Mogę teraz skrzeczeć razem z Dagonem KRASZ! KRASZ! KRASZ! trzymając w ręku piękny booklet! :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

DiabelskiDom pisze: 2 mies. temu Mogę teraz skrzeczeć razem z Dagonem
Tylko po co? ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Dobry wieczór, prukwy. Dzisiaj pokumkamy sobie koło podstawówki.... A nie, czekaj. Nie no, pokumkamy sobie z bordowego winyla na Bałutach. A pokumkamy sobie o płycie, która właśnie rozbrzmiewa na tym zacnym osiedlu. Nefarious Dismal Orations. A dlaczego o niej?

Obrazek

Bo mam wrażenie, że mówi się o niej mniej, niż o Doktrynach, Regionach, czy nawet Gloryfikacjach. A to błąd! Płyta co najmniej dorównuje swojej poprzedniczce i zasługuje na to, żeby wspominać ją częściej, bo może ktoś także przez lata skupiał się na debiucie, czy płycie z 2010 i nie wie, ile cudowności mu umyka? Od początku nie schodzimy z poziomu "bardzo dobry" a w paru miejscach, jak np obłędne Strike of the Morning Star albo takież Enter the Cult (pamiętacie tytułowego instrumentala z debiutu??? No to tu jest jeszcze lepiej!) wbijamy na poziom "wybitny".

Płyta jest, jak zawsze, pełna zajebistych gitar Dagona. Jego wiosłowanie jest mega charakterystyczne i oryginalne, a przy tym, mimo najebania już tylu kawałków, ciągle coś tam majstruje i nie zjada swojego ogona. Chociaż żaby nie mają ogonów...? 🤔 Ale mniejsza z tym. Aha, użytkownik @kurz coś tam kiedyś płakał, że ładna i łagodna muzyczka dla pizdeuszy czy coś? Zdaje się na podstawie ostatniej płyty, bądź poprzedniej. Proszę zatem włączyć omawiany w niniejszym poście album, a potem uklęknąć i przemyśleć swoje postępowanie i słowa. Pozdrawiam. DiabelskiDom.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

DiabelskiDom pisze: tydzień temu Płyta co najmniej dorównuje swojej poprzedniczce
No, dla mnie to taka bliźniaczka poprzedniczki w tym, że jakoś bardzo nie zapada w pamięć i raczej jej z tych starszych już płyt słuchałem zdecydowanie najmniej, tylko że tutaj nie ma takiego szlagieru, jak Crush the Jewish Prophet.

A co do słów tow. @kurza, to od paru płyt Inquisition jest niestety takie właśnie łagodne. Jakby chcieli zachęcić przedszkolaków do słuchania. To już nie to, co kiedyś.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

yog pisze: tydzień temu tylko że tutaj nie ma takiego szlagieru, jak Crush the Jewish Prophet.
Jest, Strike of the Morning Star :) mnie ten kawałek zamiata, odkąd sobie wróciłem do tego albumu.
yog pisze: tydzień temu A co do słów tow. @kurza, to od paru płyt Inquisition jest niestety takie właśnie łagodne. Jakby chcieli zachęcić przedszkolaków do słuchania. To już nie to, co kiedyś.
Ja się nie zgadzam, tzn dla mnie to bardziej ten mityczny rozwój własnej muzyki, niż mityczne pizdowacenie tejże. Jakby nie patrzeć, dzięki temu każda płyta Inquisition jest inna, a jednocześnie na każdej słychać, że to Inquisition. Zresztą, charakterystyczne melodie, które Dagon wygrywa, są obecne od początku, a zmiana w brzmieniu ma miejsce już w zasadzie od drugiej płyty. Co album stawiali na trochę inne podejście.

A ostatni album to właśnie mega nawiązuje klimatem do początków :)